Sorsolás

Untitled Document

2012.10.23. 21:15  
FöldturkÁszok vs. Doctors

bővebben

Tabella

Untitled Document

Csapatok M P.
1. NSZK 4 12
2. Doctors 4 10
3. FölturkÁszok 4 6
3. Paksi Halászlé 4 6
3. Raubkopie 3 6
6. TFSL 4 6
6. Echnaton 4 6
8. Mezitnájk 4 6
9. Qpac 4 4
10. kaminoFutsal 3 3
11. Black Ram 4 3
12. FC Fehérvár 4 0

bővebben

Friss topikok

2010.05.20. 21:45 leni08

FöldturkÁszok vs. FC Fehérvár 7:2

Második A-ligás szezonunk utolsó mérkőzésére a dobogó reményében készültünk. Ehhez reálisan - a mi győzelmünkön kívül – az kellett, hogy a Torpedó Vodka vs. Paksi Halászlé mérkőzésen valamelyik fél győzelmet arasson.

A mérkőzés első perceiben a gyorsan és jól kombináló Fehérvár meglepett minket, a vezetést is megszerezték az első 5percben. Néhány Tamás-bravúr is kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk nagyobb hátrányba. Azonban – szokás szerint – jött Kacsa, és két remek egyéni megmozdulásából szerzett duplájával (a második egy egészen pazar szabadrúgásgól volt) már nálunk volt az előny, amit előbb Zsoló, majd Miki növelt egy-egy góllal. Az 5:1-es félidei eredményt Kacsa állította be, annak a támadásnak a végén, ami Ádi remek indításával kezdődött. A második félidőben is viszonylag hamar kaptunk egy gólt, amivel 5:2-re módosult az állás. Ezt követően sikerült rendezni sorainkat, és az első félidőhöz hasonlóan Zsoló gólját Mikié követte, amivel ki is alakult a 7:2-es végeredmény. Az egész csapat kiváló teljesítményének hála egy jó csapatot sikerült két vállra fektetnünk.

 

Szezonértékelés

 

Az előző bajnoki szezont 11 mérkőzésből 5 győzelemmel és 6 vereséggel a 7. helyen zártuk. Személyes célom az volt a tavaszt megelőzően, hogy lépjünk előre, fejlődjünk. Ha most ránézünk a táblázatra, egyértelműen látszik, hogy ez megtörtént! 11 mérkőzésből 8-at megnyertünk, 2 döntetlent játszottunk, és csak egyetlen vereséget szenvedtünk. A tavalyi 15 ponthoz képest 11 ponttal többet zsebeltünk be! És mindez elegendő volt a bronzéremhez!! Már ezt sem nagyon kell tovább ragozni, de ha hozzátesszük, hogy csak - a bajnokság egyértelműen legjobb csapata – a Torpedo szerzett több gólt, és mi kaptuk a legkevesebbet(!), igazán elégedettek lehetünk. Úgy gondolom, hogy a tabellán kialakult végső sorrend hűen tükrözi az erőviszonyokat. Az a két csapat végzett előttünk, akik jobban játszottak ellenünk, és közülük az lett a bajnok, akinek legyőzni is sikerült minket.

Kapusposzton luxusproblémáink vannak: sajnálom, hogy mindkettejüknek csak egy-egy félidő jut meccsenként. Tamás szenzációsan véd (kiemelném a BKV elleni rangadót), és egyszerűen jó nézni, ahogy röpköd a kapuban. A másik kiváló portásunk, Geri nagyszerűen reagált a konkurencia (Tamás) érkezésére: felvette a kesztyűt (nem csak szó szerint), és felnőtt a feladathoz. Most mégsem az egyik bravúrjáról emlékezem meg (pedig jópár volt), hanem az alázatról, amikor a BKV ellen, látva Tamás formáját, lemondott a játékról.

A védelem, ahogy azt a kapott gólok száma is mutatja, egyre jobban muzsikál. A szezon közben kialakult védőpárok egyre jobban ismerik egymást. Ádi legjobb mérkőzése (talán mióta csak játszom vele) a Dinamo Viak elleni volt, amikor is tökéletesen semlegesítette a legveszélyesebb támadójukat. De az egész szezonban jól játszott, mára már kevésbé ideges a pályán, ami kimondottan jót tesz Neki, és így a csapatnak is. Andrew  idén is rendkívül kiegyensúlyozott játékot hozott, a maga nyugodt, mégis (jó értelemben véve) kemény stílusában. Legjobb meccse szerintem a mostani Fehérvár elleni volt. Dávid nagy erőssége lehet a csapatnak az okos, fegyelmezett labdatartásoknál. Amint több ilyet mutatunk a pályán, az Ő szerepe még jobban felértékelődik. Miki örül, hogy ebben a csapatban játszhat!

 

A támadósorban kapott helyet Zsoló, az új igazolás, aki a vételára minden egyes Forint-ját megérte! Sokoldalú játéka miatt bevethető elöl és hátul is, ami a taktikai lehetőségeinket bővíti. A futómennyiségén kívül a CSTB elleni bombájára emlékszem vissza nagyon szívesen. Léni idén fontos góljai mellett rutinjával tűnt ki. Kiemelném a pályán kívüli szervező- ill. csapatösszetartó-munkáját is. A legjobb mérkőzése a Dinamo elleni volt, amin 8 gól fűződik a nevéhez. Élményszámba menő ollózásairól szerintem nem kell külön ódákat zengeni, Ti is láttátok őket. Kacsa volt nálam idén az MVP, aki nagyon valószínű, hogy az egész kiírás gólkirálya lett. Parádés cselek, szabadrúgások, stb. Amit Vele kapcsolatban kiemelnék, az a védekezés terén mutatott szorgalom. A kevés kapott gólunk a szervezett csapatvédekezés eredménye, ami a csatárokat éppúgy dicséri, mint a védőket.

A következő szezonra a cél ugyanaz: Több pontot szerezni! Ez most még nehezebb lesz, és valószínűleg rangadót is kell hozzá nyernünk. Ha így folytatjuk, össze fog jönni.

HAJRÁ ’ÁSZOK!

 

                                                                                                              Miki

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://foldturkaszok.blog.hu/api/trackback/id/tr232019269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát gratulálunk srácok a 3. helyetekhez! Szép volt!
Tavaly ki-ki meccset játszottunk, de idén jobbak voltatok.
Köszönjük a gratulációkat!
süti beállítások módosítása